Direct naar inhoud

Wat we allen doen bij feitenonderzoek - onze basiswaarden feitenonderzoek

Welkom op de pagina over de basiswaarden feitenonderzoek! We zijn erg blij dat het gelukt is om de negen basiswaarden met de drie organisaties (RvdK, VT, GI) en cliënten gezamenlijk op te stellen en vorm te geven.

Graag brengen we de basiswaarden feitenonderzoek bij jullie onder de aandacht, zodat deze waarden in het handelen meegenomen kunnen worden. We hopen dat de cliënt in de gehele jeugdbescherming, bij alle betrokken organisaties, steeds weer deze negen basiswaarden feitenonderzoek ziet en steeds weer uitgenodigd wordt om hierover het gesprek aan te gaan. Als cliënt kun je uiteraard ook zelf het gesprek hierover aangaan.

Deze basiswaarden feitenonderzoek hebben de focus op het feitenonderzoek

De basiswaarden zijn niet ‘zomaar’ gekozen. Ze zijn zorgvuldig en gebaseerd op de formele documenten over het feitenonderzoek (handelingsprotocol (VT), richtlijn (GI), kwaliteitskader (RvdK) tot stand gekomen.

We hebben gekozen voor een vormgeving die bijdraagt aan het gebruiken ervan in het dagelijks werk en in de gesprekken met de cliënten. Een placemat die op tafel kan liggen tijdens een gesprek.

Bekijk en/of download de Placemat Basiswaarden
A picture

Een waaier die ook in het gesprek gebruikt kan worden. De placemat kan ook opgehangen worden om zo aandacht te vragen voor de basiswaarden feitenonderzoek. We hopen in ieder geval dat het uitnodigt om dagelijks te gebruiken.

Bekijk en/of download de Waaier Basiswaarden Jeugd
A picture

Tijdens de ontwikkeling van de basiswaarden feitenonderzoek hebben we afgesproken om de basiswaarden aan het einde van het jaar te evalueren en eventueel bij te stellen. Zo streven we ernaar het document verder te ontwikkelen en verbeteren.

Veel succes en plezier bij het gebruik van de basiswaarden feitenonderzoek!