Direct naar inhoud
17 September 2021

8e Landelijke IKC-dag

Op 17 september vindt de Landelijke IKC-dag 2021 plaats. Het centrale thema van de dag is 'Met een blik op de wereld, het IKC als leerplaats voor het leven'. Gert Biesta is keynote speaker tijdens deze online conferentie.

Een Integraal Kind Centrum (IKC) is een organisatie waar kinderen van 0 tot 13 jaar terecht kunnen en waar onderwijs, kinderdagverblijf, buitenschoolse opvang, peuterspeelzaal en welzijnsactiviteiten voor kinderen worden samengevoegd.

Over de online conferentie

Op 17 september 2021 zetten we een mooie traditie in een nieuwe vorm voort. We bewegen mee in de snel veranderde wereld waarin we leven; alles om ons heen verandert continu en blijft in beweging.

Met deze blik op de wereld kijken we naar de ontwikkelingen in het samenwerken van kinderopvang en onderwijs. Welke ontwikkelingen zien we in het jaar dat achter ons ligt? Waar staan we? Welke maatschappelijke veranderingen signaleren we die we van invloed kunnen zijn op integrale kindcentra? En wat zijn onze ambities?

Gert Biesta

Tijdens deze achtste editie van de Landelijke IKC-dag zal Gert Biesta de keynote speech verzorgen. Gert Biesta is onderwijspedagoog, verbonden aan gerenommeerde buitenlandse universiteiten en schrijver van het boek ‘Het prachtige risico van onderwijs’.

Programma

In de ochtend kun je deelnemen aan een groot aantal online deelsessies waarvoor je je vanaf nu kan inschrijven. Aansluitend worden masterclasses gegeven door experts in hun vakgebied, die een verfrissende blik werpen op de samenwerking tussen kinderopvang en onderwijs.

De IKC-dag wordt georganiseerd door de PO-Raad, Brancheorganisatie Kinderopvang, EtuConsult, Branchevereniging Maatschappelijke Kinderopvang, Jeugdzorg Nederland, Sociaal Werk Nederland en de VNG.