Direct naar inhoud
06 February 2020

Conferentie 'Samen verder met Kansrijke Start'

Ieder kind verdient een optimale kans op een goede en gezonde toekomst. Daarom werd eind 2018 het actieprogramma Kansrijke Start gelanceerd en vonden in april 2019 de landelijke Startbijeenkomst lokale coalities plaats. Nu - negen kansrijke maanden verder - is het tijd voor de volgende landelijke conferentie.

Wat gaan we doen?

Tijdens de conferentie op 6 februari 2020 ontmoeten alle betrokkenen van het programma elkaar en bieden wij je handvatten en kennis aan voor jullie gezamenlijke aanpak. Het belooft een inspirerende dag te worden waarbij je naast een plenair deel, ook workshops kunt volgen en ervaringen kunt uitwisselen. De conferentie wordt georganiseerd door VWS in samenwerking met Pharos en het College Perinatale Zorg. Een greep uit het programma:

  • De minister van VWS, Hugo de Jonge, gaat met een aantal van jullie in gesprek over de ontwikkelingen van de afgelopen negen maanden en welke stappen nodig zijn voor het vormen van lokale coalities.
  • Gemeenten delen hun ervaringen en belangrijkste tips voor het vormen van lokale coalities.
  • Diverse workshops die verder inzoomen op geschikte interventies in de periode voor, tijdens en na de zwangerschap
  • Leden van de landelijke coalitie gaan met u in gesprek over een kansrijke start voor kinderen. 

Tijdens de pauzes is het mogelijk elkaar op te zoeken en ervaringen uit te wisselen op het ’Verbindingsplein’.

Na de lunch kun je diverse workshops volgen. Denk aan workshops over de ontwikkelde analysetool, interventies die voor, tijdens en na de zwangerschap kunnen worden ingezet, hoe je verschillende rollen in een lokale coalitie vormgeeft, maar ook wat jouw rol binnen een lokale coalitie kan zijn. Dit is slechts een kleine greep van een breed aanbod aan workshops.

Meer informatie en aanmelden

Je kunt je vanaf nu via de link hieronder aanmelden voor deze conferentie. Je ontvangt dan ook meer informatie over de workshops die je kunt volgen, en een link om je in te schrijven voor de workshops.