Direct naar inhoud
16 November 2021

Congres: Professionele moed

Proactief (samen)werken op het raakvlak van jeugdhulp en het sociaal domein. De vraag is niet mag je buiten de lijntjes kleuren, maar heb je daar het lef voor?

Hoe voorkom je dat kinderen uit kwetsbare gezinnen een ontwikkelingsachterstand krijgen? Hoe maak je contact met een gezin dat teleurgesteld is in de hele wereld? Hoe bereik je deze gezinnen überhaupt? Wat is je “basishouding”? Hoe werk je samen met andere professionals? Wat doe je als het gezin te boek staat als wanbetaler, wat is het effect van armoede op gezond en veilig opgroeien. Wat te doen met huiselijk geweld? Wat vraagt dit van lokale overheden en van bestuurders in zorg en welzijn. En wat kun je als professional nu al anders doen in je dagelijkse werkpraktijk?

De vraag is niet mag je buiten de lijntjes kleuren, maar heb je daar het lef voor?

Heb jij de professionele moed om deze vragen daadwerkelijk te beantwoorden en je in te zetten voor deze gezinnen? Tijdens dit congres waarin professionals lid van de werkplaats Sociaal Domein en professionals betrokken bij het Leernetwerk Kwetsbare Gezinnen dilemma’s en inzichten delen, heb je de kans je gesteund te voelen en energie te tanken.

Laat je inspireren door jouw collega-professionals, ervaringsdeskundigen, docenten, wetenschappers en beleidsmedewerkers. Ga aan de hand van thema’s, ervaringsdeskundigheid en goede praktijkvoorbeelden aan de slag om een bijdrage te leveren aan het versterken van de samenhang tussen het sociaal domein en de jeugdhulp.