Direct naar inhoud
30 November 2020

Dialoogmiddag 2: Door de ogen van professionals

De ontwikkelkansen van het kind zijn het vertrekpunt bij het samenwerken vanuit eigen ervaring en expertise. Dat vraagt dat we soms met andere ogen moeten kijken, ook over onze beroepsgrenzen heen, belemmeringen moeten wegnemen en elkaar helpen om geen enkel kind uit te sluiten. Tijdens deze dialoogmiddag van Met Andere Ogen gaan we hierover in gesprek met professionals.

Samenwerken moet de logische keuze zijn, juist tussen professionals onderling. Hoe ziet zo een ecosysteem van integrale samenwerking eruit? En hoe stimuleren we succesvol interprofessioneel handelen?

De dialoogmiddag

Tijdens deze dialoogmiddag gaan we in gesprek met professionals middels een mengvorm van presentatie, tafelgesprek en online publieksinteractie. Wat is er nodig om met andere ogen te kijken en te doen? Wat kan ik doen om dit te veranderen?

De volgende sprekers doen in ieder geval mee:

  • Astrid Ottenheym, directeur-bestuurder samenwerkingsverband PPO-NK
  • Tarik Hamdiui, projectleider Jongerenwerk Op School (JOS) bij AM-Supportteam
  • Liesbeth Buijs, teamleider School als Werkplaats op het Friesland College
  • Anja Verwoerdt, orthopedagoog-generalist en GZ-psycholoog
  • Hans Schuman, hoofddocent bij het Seminarium voor Orthopedagogiek en senior onderzoeker bij Heliomare R&D

Aanmelden

Via Zoom kijk en doe je direct mee. Vragen stellen kan via de chat.

Meld je aan via de onderstaande button. Daarna ontvang je automatisch per mail een bevestiging en vooraf aan het programma een herinnering met een Zoomlink om deel te nemen aan het programma.

Vragen

Heb je vragen, neem dan contact op via metandereogen@vng.nl

Eerste dialoogavond terugkijken

De eerste online dialoogavond van Met Andere Ogen, live vanuit Pakhuis De Zwijger in Amsterdam, vond plaats op maandagavond 9 november jl. Met sprekers in de zaal én via Zoom kwam er een levendige uitwisseling op gang over de noodzaak tot verandering in onderwijs en zorg. Inspiratiebron van de avond was de korte film over het meisje India dat vastbesloten is alles uit zichzelf te halen wat ze in zich heeft.