Direct naar inhoud
17 March 2020

Jeugdbescherming (JB)-café

Om kennis te delen, inspiratie op te doen en met elkaar tot merkbare verandering te komen, organiseren de komende maanden samen met de Veranderbrigade een aantal Jeugdbescherming (JB)-cafés.

Het landelijk projectteam van de pilots effectieve Jeugdbescherming merkt dat er veel nieuwsgierigheid is naar de inzichten, obstakels en kansen ervaren in de zes Jeugdbeschermingspilots. Naast deze pilots zijn er verschillende andere voorbeelden van goede samenwerking en wordt er veel gepubliceerd over hoe de Jeugdbeschermingsketen beter of anders kan worden ingericht.

Om hierover kennis te delen, inspiratie op te doen en met elkaar tot merkbare verandering te komen, organiseren we de komende maanden JB-cafés. In deze JB-cafés komt op creatieve wijze en onder het genot van een drankje van alles aan bod: ervaringen uit de pilots, ervaringen op andere plekken in Nederland, ervaringsdeskundigheid, het inspectierapport en de eerste resultaten van het action learning onderzoek dat het Athena instituut (VU) uitvoert .

Tijdens deze editie delen we een aantal eerste ervaringen uit de pilots. Daarnaast is er ruimte en aandacht voor gezamenlijke reflectie op vraagstukken van aanwezigen. We gaan, kortom, met elkaar aan de slag!

We organiseren ook op de volgende data JB-cafés: