Direct naar inhoud
27 October 2020

Landelijke digitale ochtend Nazorg jeugd

Op dinsdagochtend 27 oktober vindt het digitaal congres Nazorg jeugd plaats met onder andere een bijdrage van Minister Sander Dekker, een gesprek tussen Boudewijn Bakker met leden van het OZJ, een lezing van Arne Popma en diverse deelsessies. Inschrijven kan nog steeds.

Programma

Om 9.30 uur start het officiële programma, met o.a. een bijdrage van de Minister voor Rechtsbescherming Sander Dekker, een gesprek tussen de dagvoorzitter Boudewijn Bakker met leden van het landelijk ondersteuningsteam, gevolgd door een deelsessie naar keuze waarin sprekers een presentatie en workshop geven waarna ruimte is voor discussie

Deelsessies:

  • Goede voorbeelden rondom de aanpak van Nazorg en verblijf in Kleinschalige Voorzieningen
  • Herstelgericht werken bij een JJI
  • Inkoopdilemma’s forensische zorg
  • Nazorg en ASR of Persoonsgerichte Aanpak.
  • Hoe verloopt Nazorg jeugd in een grote of middelgrote stad of juist in een regio met veel kleine gemeenten

Na een korte pauze wordt het programma om 11.00 uur hervat met een lezing van Arne Popma (hoofd van de afdeling en hoogleraar Kinder- en Jeugdpsychiatrie aan het VUmc, als kinder- en als jeugdpsychiater verbonden aan de Bascule en hoogleraar van de Universiteit Leiden).

Het programma sluit af met een interactief gesprek tussen het ondersteuningsteam, Arne Popma en de deelnemers over welke thema’s er spelen die mogelijk de komende maanden landelijk en lokaal prioriteit moeten hebben. Kortom: een congres live vanuit de studio, thuis vanaf je stoel.

Inschrijven

Na registratie ontvang je een bevestiging per mail met een persoonlijke link naar de online omgeving van het congres. Tijdens het registeren maak je alvast een keuze voor de deelsessie. Let op, vol is vol.

SKJ accreditatiepunten toegekend: 2.50 punten, categorie Informeel Leren

Heb je collega’s voor wie dit ook interessant kan zijn? Stuur dit bericht dan door met de deelbuttons bovenaan de pagina.