Direct naar inhoud
09 March 2021

Livestream: Strijd tegen oprukkende kinderarmoede

In het welvarende Nederland groeit toch maar liefst 1 op 11 kinderen in armoede op. Hoe kan dat? En hoe kan er zelfs sprake zijn van een toename van structurele armoede? Een schrijnend vraagstuk, waarover beleidsmakers en grote bedrijven zich buigen in een gezamenlijk offensief: in 2030 moet Nederland kinderarmoede-vrij zijn. Maar hoe? Daarover gaat deze livestream vanuit de Balie die je gratis kan volgen.

Deze avond brengt Marieke Fieten haar verslag naar buiten en laat zien wat er nog op de route ligt naar 2030.  Tijdens het programma toetst een panel van jongeren, allen ervaringsdeskundigen, of de voorgenomen plannen wel stroken met de werkelijkheid. 

Sprekers

Marieke Fieten, directeur Klant & Operations bij Menzis, heeft 2.2 miljoen verzekerden onder zich. Om armoede in gezinnen tegen te gaan is ze vooral bezig met schuldhulpverlening en het voorkomen dat gezinnen in armoede raken.

Laura van Dolron, maakte haar eigen genre: stand-up filosofie. Zij staat als zichzelf op het podium en voert een gesprek met het publiek. Een gesprek dat zowel humoristisch als filosofisch is. Zij maakt geen theater over een betere wereld, maar maakt een betere wereld in het theater.

Isabelle Diks is Wethouder in de gemeente Groningen. Daar is ze onder andere verantwoordelijk voor verbinding Sociaal Domein, Zorg & Veiligheid, Volksgezondheid, en Inkomen & Schulden.

Dit programma is ontwikkeld in samenwerking met: Nederlands Jeugdinstituut, de Universiteit Utrecht, het Trimbos-instituut, het Kenniscentrum Kinder- en Jeugdpsychiatrie, het Landelijk Kenniscentrum LVB, het Nederlands Centrum Jeugdgezondheid en de NVO.