Direct naar inhoud
17 June 2021

Met Andere Ogen Dialoog #5: Door de ogen van ouders

Tijdens de vijfde dialoogavond op 17 juni om 20.30 gaan we verder in gesprek over de ontwikkelkansen van kinderen. Dit keer met ouders.

Informatie over bijeenkomst:

Om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten is het noodzakelijk dat iedereen (ouders en onderwijs-, zorg- en jeugdprofessionals) samen optrekken in één ‘ecosysteem’ rond het kind. De ontwikkelkansen van het kind zijn het vertrekpunt bij het samenwerken vanuit eigen ervaring en expertise. Dat vraagt dat we met andere ogen kijken en handelen om geen enkel kind uit te sluiten. Samenwerken moet de logische keuze zijn, zonder belemmeringen en onmogelijkheden.

De dialoog

Tijdens deze vijfde dialoogavond gaan we in gesprek met ouders en ouderorganisaties om te kijken wat er nodig is om de ontwikkelkansen van kinderen te vergroten. Hoe ziet inclusieve samenwerking tussen onderwijs, zorg en jeugd mét het kind en de ouders eruit? Wat maakt het 'doen' in de praktijk weerbarstig? Wat zijn de tips van ouders aan andere ouders en professionals? Hoe werken ouderorganisaties nu aan inclusieve samenwerking?

Sprekers

Sprekers zijn aanwezig zowel vanuit de locatie in Pakhuis de Zwijger als via Zoom. Daarnaast is het mogelijk voor deelnemers om via de chat vragen te stellen. Het is een interactieve dialoogsessie.