Direct naar inhoud
25 November 2021

Najaarscongres ‘Vanuit partnerschap denken en werken in het sociaal domein’

Gemeenten werken verplicht samen bij de drie decentralisaties in het sociaal domein. Dat brengt voor- en nadelen met zich mee. De zeven gemeenten van de regio Noord-Limburg vinden de samenwerking cruciaal voor effectieve zorg aan de cliënten en delen hun ervaringen graag met anderen om zo van elkaar te leren.

Programma

Het congres brengt gemeenten, zorgaanbieders en cliëntorganisaties samen. ’Vanuit partnerschap denken en werken’ staat centraal. Maar hoe doe je dat precies? Welke dilemma’s spelen daarbij en hoe ga je daarmee om, zowel bestuurlijk als ambtelijk? Bijvoorbeeld: wat uniformeer je en waar blijft de couleur locale in stand? Hoe geef je gezamenlijk vorm aan de sturingselementen zoals contractering, toegang en leveranciers-management?

Hoe dan?

Met andere woorden, hoe maak je de stap naar partnerschap gelet op de onderlinge verschillen en ga je écht samenwerken? En nog belangrijker, op welke manier betrek je de cliënten hierbij? Onder leiding van inspirerende sprekers verdiepen we het thema aan de hand van theorie en praktijkvoorbeelden tijdens presentaties, workshops en groepsgesprekken.

Voor wie?

Het najaarscongres is interessant voor collega’s die werkzaam zijn bij gemeenten, zorgaanbieders, cliëntorganisaties, voorliggend veld en verwijzers die vanuit partnerschap verder willen denken en werken aan de transformatie in het sociaal domein. Zoals bestuurders, managers, beleidsmedewerkers, inkopers, verkopers en leveranciersmanagers.

Nu alvast inschrijven

Schrijf je nu alvast in. Zodra de workshops en sprekers bekend zijn, ontvang je automatisch een mailbericht.