Direct naar inhoud
16 September 2021

Online Symposium: Echt samenwerken met ouders en jeugdigen in de jeugdzorg

Tijdens het symposium combineren bijzonder hoogleraar Annemiek Harder, ervaringsdeskundige Marjan Boosten, en adviseur relatiemarketing Jessica Tokaya inzichten vanuit de wetenschap en praktijk.

Het contact met de ouders van jeugdigen in de jeugdzorg is erg divers. Het samenwerken kan zeer complex zijn, soepel verlopen, of soms volledig ontbreken. Maar waar doe je als professional nu goed aan? Hoe betrek je ouders op een constructieve wijze? Hoe kun je ervoor zorgen dat je het samenwerken met ouders als een positieve bijdrage ervaart? En waarom is het contact met ouders eigenlijk zo belangrijk?

Het symposium is voor jeugdzorgprofessionals, zowel voor diegene die dicht op de praktijk staan als zij die verder van de praktijk af staan. Daarnaast is het interessant voor beleidsmedewerkers. Je leert meer over het perspectief van ouders, bekijkt de jeugdzorg door de bril van ouders en jeugdigen, en leert daarmee (beter) rekening houden in je werk. Ook zie je hoe op verschillende wijze invulling wordt gegeven aan (de organisatie van) medezeggenschap.

Aansluitend aan het online symposium kun je kiezen uit een aantal deelsessies.