Direct naar inhoud
09 December 2021

Oogstdialoog: Omgaan met jongeren in de rouw

Jongeren in rouw hebben last van het ongemak met de dood dat zij ervaren in het contact met mensen in hun omgeving. Graag gaan we hierover met je in gesprek. Herken je dit, en zo ja, wat betekent dat voor ons denken, voelen en handelen?

Jongeren in rouw hebben last van het ongemak met de dood dat zij ervaren in het contact met mensen in hun omgeving. Dit blijkt uit het participatieve actieonderzoek dat Marcelle de Bruin, coach en docent bij de bachelor voltijd opleiding Pedagogiek aan de Hogeschool Utrecht, in het kader van haar Masteropleiding uitvoert.

Graag gaan we hierover met je in gesprek. Herken je haar bevindingen, en zo ja, wat betekent dat voor ons denken, voelen en handelen?

Tijdens de oogstdialoog komen de volgende vragen aan de orde:

  1. Wat weten we op dit moment over ongemak met de dood in de omgang met jongeren in rouw?  Welke vragen zijn nog niet beantwoord?
  2. Wat zouden (toekomstige) jeugdprofessionals moeten weten over de omgang met jongeren in rouw?
  3. Wat zouden (toekomstige) jeugdprofessionals op dit gebied moeten kunnen, durven en doen, of juist níet doen? Wat staat daarbij in de weg?

Kort voor de bijeenkomst ontvang je de link naar de MS Teams bijeenkomst.

Met het organiseren van oogstdialogen wil het leernetwerk bijdragen aan betere benutting van ontwikkelde kennis en betere aansluiting tussen opleidingen en beroepspraktijk. Meer informatie over het leernetwerk vind je hier.