Direct naar inhoud
28 October 2021

Oogstfeest Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht

Hoe kunnen we in het jeugddomein nog meer en beter leren van elkaar? Kom naar het oogstfeest van het Regionaal Leernetwerk Jeugd Utrecht en maak kennis met de werkvormen die we hebben ontwikkeld om onderzoek, opleidingen en praktijk dichter bij elkaar te brengen en de perspectieven van jongeren, ouders, professionals, studenten, docenten en onderzoekers beter te benutten.

PROGRAMMA

9:00 uur - Opening

Saskia Wijsbroek (Hogeschool Utrecht) en Marja van Bon (Trimbos-instituut)

9:15 uur - Leer mee in het jeugddomein:

Presentatie van web-app met werkvormen door Renske Schamhart (HU)

10:30 uur - Keuze uit de volgende workshops:

  • Reflectiewijzer: help elkaar te reflecteren op je ervaringen en daarbij verschillende perspectieven en kennisbronnen te benutten onder begeleiding van Lisette Blokland (HU)
  • Intervisie buiten je bubbel: ervaar de rijkdom van intervisie met professionals uit verschillende organisaties, studenten, jongeren en opvoeders onder begeleiding van Mirjam Gademan (HU)
  • Oogstdialoog: doe nieuwe inzichten op in een open gesprek naar aanleiding van een actueel onderzoek onder begeleiding van Renske Schamhart (HU)
  • Belofte: ervaar wat het doet als een aankomend professional zichzelf belooft de moed op te brengen om zijn pedagogische verantwoordelijkheid te nemen en denk mee over de rol van de belofte in de opleiding. Onder begeleiding van Susan Oosterwijk (HU)

12:45 uur - Afsluiting met vooruitblik naar de toekomst van het leernetwerk

Aanmelden voor 12 oktober.