Direct naar inhoud
24 September 2021

Scheidingstour

Overal in het land zijn gemeenten bezig met de uitdaging om complexe scheidingen te signaleren en te voorkomen. Tijdens drie edities van de Scheidingstour vertellen beleidsmedewerkers van diverse gemeenten hun verhaal aan journalist Frénk van der Linden.

Hoe gaan gemeenten om met scheidingen? Hoe krijg je het netwerk in je gemeente bij elkaar en zorg je dat alle neuzen dezelfde kant op staan? Wat werkt wel en wat niet als je in wilt zetten op preventie? En wat zijn succesfactoren om op tijd complexe scheidingen te signaleren?

Scheidingstour

Tijdens de Scheidingstour gaat het over hoe gemeenten werken aan het terugdringen van complexe scheidingen. Ze vertellen wat hun ambitie was, waar ze tegenaan liepen in het vormgeven en uitvoeren van hun beleid.

  • Vrijdag 24 september - 10.00 tot 11.30 - Gemeente Rotterdam
  • Maandag 11 oktober - 15.30 tot 17.00 uur - Gemeente Zwolle
  • Maandag 1 november - 15.30 tot 17.00 uur - Friese gemeenten

Ben je beleidsmedewerker bij een gemeente of uitvoerend professional bij een uitvoeringsorganisatie in het domein van relaties en scheidingen? Meld je dan nu aan voor een of meerdere bijeenkomsten via onderstaande knop.

Eerste editie: Gemeente Rotterdam

In Rotterdam maken zo’n 400 kinderen per jaar een complexe scheiding van hun ouders mee, die soms meerdere jaren kan duren. Dat wil de gemeente Rotterdam graag anders zien. Daarom stelde de gemeente in 2019 een visie op en maakte zij een uitgebreid plan waarbij ze informatie afkomstig uit onderzoek en uit die praktijk aan elkaar koppelden.

Wat is hun aanpak? En wat merken ouders, kinderen en professionals hiervan? Tijdens de eerste aflevering van de scheidingstour zal Kirsten Paap, beleidsadviseur jeugd van gemeente Rotterdam, hierover uitgebreid geïnterviewd worden.

Samenwerking

Het programma Scheiden zonder Schade organiseert deze Scheidingstour in samenwerking met het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd.