Direct naar inhoud
10 February 2020

Schrapweek Jeugd

In de week van 10 t/m 14 februari 2020 wordt de derde Landelijke Schrapdag, in dit geval een schrapweek, georganiseerd. Deze week vindt er iedere dag in een ander deel van het land een regionale bijeenkomst plaats, waarbij actiehouders hun oplossingen en/of goede voorbeelden presenteren aan de deelnemers.

Over de schrapweek

Zorgprofessionals zijn op dit moment veel tijd kwijt aan administratie. Dit zorgt voor een hoge werkdruk en heeft negatieve gevolgen voor het werkplezier van professionals. In samenwerking met de zorgsector is het actieplan [Ont]Regel de Zorg tot stand gekomen met als doel dat zorgprofessionals minder regeldruk ervaren in hun dagelijks werk en meer tijd hebben voor de cliënt.

In januari 2019 is Rita Verdonk door minister Hugo de Jonge aangesteld als speciaal adviseur Ontregel de Zorg Jeugd en Wmo. De afgelopen maanden is ze door het hele land gereisd om samen met professionals op zoek te gaan naar overbodige regels en administratie om te schrappen. Dat deed ze onder andere tijdens landelijke schrapdagen.

Waar is de Schrapweek Jeugd?

Nu is het tijd voor een volledige schrapweek die, net als de schrapdagen, op meerdere plekken in het land plaatsvinden. Hier vind je ze:

  • Maandag 10 februari – Burgers’ Zoo, Arnhem
  • Dinsdag 11 februari – Theater De Meenthe, Steenwijk
  • Woensdag 12 februari – SS Rotterdam, Rotterdam
  • Donderdag 13 februari – De Philharmonie, Haarlem
  • Vrijdag 14 februari – Kasteel Daelenbroeck, Herkenbosch (Roermond)

Aanmelden?

Wil jij ook meedenken over hoe we regeldruk binnen de zorg voor jeugd kunnen verminderen?