Direct naar inhoud
28 October 2020

Start Week van de Pleegzorg met toneelvoorstelling ‘Open deuren’

Op woensdag 28 oktober 2020 om 9.45 uur start de Week van Pleegzorg met een speciale toneelvoorstelling ‘Open deuren’ in het Nieuwe Luxor Theater in Rotterdam. Je kan deze voorstelling online bijwonen en met aspirant-pleegouders, pleegkinderen en pleegouders van gedachten te wisselen.

Stap in de wereld van pleegzorg met de interactieve voorstelling ‘Open Deuren’ van Theatergroep Mangrove en ontdek wat pleegzorg voor kinderen en hun ouders kan betekenen. Ontroerende momenten, pittige uitdagingen maar ook bijzonder alledaags. In 30 minuten laten we zien en voelen wat het pleegouderschap voor kinderen, ouders en pleegouders betekent.

Theaterdiva en pleegmoeder Karin Bloemen opent de voorstelling. Na de voorstelling delen kinderen en pleegouders hun ervaringen en beantwoorden vragen. Behalve aspirant pleegouders wordt ook de pers uitgenodigd.

Week van de Pleegzorg

Meer dan 23.000 kinderen werden in 2019 (tijdelijk) opgevangen in een pleeggezin. Het aantal kinderen voor wie pleegzorg nodig is, groeit. Ook blijven steeds meer kinderen langer in een pleeggezin. Daarom zijn er elk jaar 3500 nieuwe pleegouders nodig. Tijdens de Week van Pleegzorg zet Pleegzorg Nederland deze opgave op de agenda.

Na de Week van Pleegzorg kunnen gemeenten en pleegzorgorganisaties de voorstelling naar hun regio halen om aspirant-pleegouders op bijzondere wijze te laten kennismaken met het pleegouderschap.

Campagne Open je wereld

De voorstelling is onderdeel van de landelijke bewustwordingscampagne Open je wereld die pleegzorgorganisaties en gemeenten ondersteunt in hun wervingsactiviteiten voor nieuwe pleegouders. Dankzij de campagne namen vorig jaar in slechts 9 weken bijna 2.400 mensen contact op met een pleegzorgorganisatie voor meer informatie.

Open Deuren livestream

Woensdagochtend 28 oktober 2020

Voorstelling 9.45 – 10.30 uur + paneldiscussie tot 11.00 uur

Livestream live 9.30 uur