Direct naar inhoud
13 December 2019

Symposium: Uit huis geplaatste jeugdigen écht een stem geven!

Als kinderen uit huis worden geplaatst hebben ze recht op een goed alternatief. De realiteit is dat die er niet altijd is. Hoe kunnen we echt in het belang van de jeugdige werken? Wat zijn de sleutels tot succes? Hoe kan residentiële jeugdhulp nog beter, liefdevoller en meer wetenschappelijk onderbouwd plaatsvinden? Tijdens dit symposium gaan we met elkaar in gesprek over deze vragen en presenteren we nieuwe, veelbelovende initiatieven ter inspiratie om het écht anders te doen.

Het symposium wordt georganiseerd door prof. dr. Annemiek Harder in samenwerking met Horizon Jeugdzorg en Onderwijs en Stichting Het Vergeten Kind. Sprekers zijn onder meer Kinderombudsvrouw Margrite Kalverboer en Tweede Kamerlid Rens Raemakers. Na het symposium zal Annemiek Harder haar oratie uitspreken.

Praktische informatie
Uitgebreide informatie over het programma en de sessies kunt u vinden op de website. De kosten voor het bijwonen van het symposium zijn €45 incl. lunch, koffie/thee én boek Uit huis geplaatste jeugdigen (wordt in 2020 toegestuurd).

Dit symposium is geaccrediteerd met 5 SKJ-punten. K&J/OG accreditatie is aangevraagd bij NIP/NVO.

Aanmelden?

Wil jij ook meedenken over hoe we uit huis geplaatste jongeren écht een stem kunnen geven?