Direct naar inhoud
11 June 2020

Webinar: Motiveren van uithuisgeplaatste jeugdigen

De wijze waarop hulpverleners inspelen op de motivatie voor verandering bij jeugdigen en ouders is een cruciale factor voor succes van hulpverlening. Er is veel meer mogelijk dan vaak gedacht wordt. Deze webinar wordt gegeven door prof. dr. Annemiek Harder.

Het is vaak moeilijk verandering aan te brengen in situaties van jeugdigen die te maken hebben met een uithuisplaatsing. Hulpverleners zien regelmatig ´weerstand´ bij deze jeugdigen (en hun ouders).

De wijze waarop hulpverleners inspelen op de motivatie voor verandering bij jeugdigen en ouders is een cruciale factor voor succes van hulpverlening. Er is veel meer mogelijk dan vaak gedacht wordt.

In deze webinar wordt aan de hand van de meeste recente kennis en concrete voorbeelden ingegaan op hoe hulpverleners de motivatie voor verandering bij jeugdigen (en ouders) kunnen vergroten. Ook wordt hiermee geoefend in de breakout sessies.

Aanleiding voor de webinar is het net verschenen boek 'Uithuisgeplaatste jeugdigen: Sleutels tot succes in behandeling en onderwijs' waarin Annemiek Harder, samen met Erik Knorth en Chris Kuiper als redactie en diverse deskundigen vanuit de praktijk en wetenschap, een overzicht biedt van ‘wat werkt’ in de hulpverlening en het onderwijs aan de ongeveer 45.000 jeugdigen in Nederland die jaarlijks uithuisgeplaatst worden of zijn.

Kosten voor deelname aan de webinar: € 120,- (excl. BTW)

Inbegrepen: Deelnemers ontvangen het Uithuisgeplaatste jeugdigen van Annemiek Harder, Erik Knorth en Chris Kuiper t.w.v. €37,00. Het boek wordt per post toegestuurd.