Direct naar inhoud
16 September 2021

Webinar: Vaderschap in de eerste 1000 dagen

Ben jij benieuwd hoe je binnen jouw gemeente, binnen jullie coalitie Kansrijke Start of als professional vorm kan geven aan meer betrokken vaderschap in de eerste 1000 dagen en hoe je vaders meer kunt betrekken? Dan is dit webinar een aanrader.

Uit recent onderzoek blijkt hoe belangrijk betrokken vaderschap is voor de kansen van het gezin, vaders, moeders, en het kind. Vaderschap begint, in welke vorm dan ook, vanaf de conceptie en is belangrijk voor een goede basis in de eerste 1000 dagen van een kind.

Er zijn veel goede initiatieven en programma’s die bijdragen aan de betrokkenheid van vaders bij hun kind. Ook binnen de Kansrijke Startaanpak verdient vaderschap een plek.

Daarom organiseert Pharos op 16 september a.s. een webinar voor projectleiders van Kansrijke Start, beleidsambtenaren van gemeenten, coalitiepartners Kansrijke start, professionals uit de geboortezorg, de jeugdgezondheidszorg en het sociaal domein

Inhoud webinar

Ben jij benieuwd hoe je binnen jouw gemeente, binnen jullie coalitie Kansrijke Start of als professional vorm kan geven aan meer betrokken vaderschap in de eerste 1000 dagen en hoe je vaders meer kunt betrekken? Hoe je samen kunt werken met anderen en hoe je de rol van mannen voorafgaand aan een (volgende) zwangerschap kunt onderzoeken? Dan is dit webinar een aanrader.

Het programma

Tessa Roseboom, hoogleraar vroege ontwikkeling en gezondheid aan de Universiteit van Amsterdam en auteur van het boek: ”De eerste 1000 dagen – Het fundamentele belang van een goed begin vanuit biologisch, medisch en maatschappelijk perspectief” opent het webinar.

Abdellah Mehraz en Lauren Ekkelboom van de organisatie Trias Pedagogica vertellen hoe zij in hun eerste 1000 dagenaanpak migrantenvaders - voor wie betrokkenheid bij zwangerschap en baby’s niet altijd een vanzelfsprekendheid is – weten te bereiken en te betrekken.

Christa Hoeksema, projectleider Kansrijke Start Groningen en Bernard Schlimbach, coördinator van het Platform Betrokken vaderschap in Groningen vertellen hoe zij hun samenwerking vormgeven en wat ze daarbij tegenkomen.

Najat Benayat, projectleider Kansrijke Start Zaanstad en projectleden van JOP uit Heerlen vertellen hoe zij specifiek inzoomen op de rol van vaders binnen hun gemeenten.

Kortom: de bijeenkomst zit bomvol inspiratie en goede voorbeelden!