Direct naar inhoud
16 November 2020

Week tegen kindermishandeling 2020

Tussen 16 en 22 november is de landelijke Week tegen Kindermishandeling. Ondanks dat continu aandacht is voor de aanpak van kindermishandeling binnen het programma Geweld Hoort Nergens Thuis is het belangrijk dat er jaarlijks een moment is waarbij de strijd tegen kindermishandeling nog weer extra in de spotlight staat.

Vorig jaar was het 30 jaar geleden was dat de Verenigde Naties het Internationaal Verdrag inzake de Rechten van het Kind hebben aangenomen. Ter ere daarvan verschenen er afgelopen jaar 30 persoonlijke verhalen die een verschil hebben gemaakt in het leven (en werk) van professionals, ouders en kinderen die met kindermishandeling te maken kregen.

Het laatste verhaal in deze serie verschijnt in de week voor 16 november 2020. Al deze verhalen zijn terug te lezen op de tegen website van de Week kindermishandeling.

Leren van elkaar

Net als in 2019 is het thema van de Week ‘leren van elkaar’. Een nieuw onderdeel zijn ervaringscolleges gegeven door ervaringsdeskundigen in samenspraak met een professional of wetenschapper op het gebied van de aanpak van kindermishandeling.

De vorm van de ervaringscolleges wordt de komende weken ingevuld. Na afloop zijn ze terug te kijken en vormen samen een boeiende collegetour.

Heb je zelf een initiatief dat je wilt verbinden aan de Week tegen kindermishandeling 2020, dan kun je dit vanaf nu aanmelden op de site van de Week tegen kindermishandeling.