Direct naar inhoud
14 April 2021

ZOOMinn: De ontbrekende schakel in suïcidepreventie

Samen met Marjon Kuiper, auteur van het boek Plan C, minder stress minder autisme en expert op het gebied van stress en trauma gaan we kijken naar welk verschil veiligheid, vertrouwen en verbinding kunnen maken in de suïcidepreventie.

Om te voorkomen dat er daadwerkelijk suïcidepogingen worden gedaan, zette het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd (OZJ) voornamelijk in op suïcidepreventie van het individu.

De vraag die dit oproept is of het genoeg is om korte termijninterventies in te zetten om suïcidaal gedrag te voorkomen. Of hebben we nog een ontbrekende schakel? Steeds meer wordt duidelijk dat suïcidaal gedrag een dieperliggende oorzaak heeft en een meer systemische aanpak vraagt.

In deze ZOOMinn gaan we vanuit de perspectieven van ouders, jongeren, professionals en wetenschap op zoek naar de ontbrekende schakel. De ZOOMinn wordt een mix van ervarings- en wetenschapskennis.

We zijn ook benieuwd wat jouw dilemma’s en vraagstukken zijn, bezien vanuit jouw ervaring. Beleidsmakers, bestuurders, professionals vanuit jeugdhulp, onderwijs en welzijnswerk en ouders en jongeren zijn welkom. Ben je erbij?