Direct naar inhoud
29 March 2021

Audiodocu voor steeds betere jeugdhulp in gezinshuizen

In deze audiodocu neemt Wiebe van Steenis je mee op bezoek bij gezinshuizen. Steeds meer kinderen en jongeren die niet bij hun eigen ouder(s) op kunnen groeien, vinden een thuis in gezinshuizen, soms tijdelijk en soms langdurig. Daar leiden ze een zo normaal mogelijk leven, met gezinshuisouders die hen opvoeden en ondersteunen.

Door de zesdelige podcastserie Meneer Steenis en de gezinshuizen krijg je een inkijkje in het dagelijkse reilen en zeilen van drie verschillende gezinshuizen. De gezinshuisouders komen aan het woord, maar ook hun biologische kinderen, de kinderen die opgevangen worden en hun biologische ouders vertellen over hun ervaring.

De eerste twee afleveringen zijn nu te beluisteren. In de eerste gaan we op bezoek bij het gezinshuis van Priscilla en Jonathan waar zij met hun drie biologische – en twee gezinshuiskinderen wonen.

In de tweede podcast ga je dieper in op de vraag waar steeds betere jeugdhulp in een gezinshuis aan moet voldoen.

Digitale Cafés

Ben je gezinshuisouders, professional of manager bij jeugdhulpaanbieders, franchise-organisaties en sociale wijkteams of beleidsadviseurs bij een gemeente? Op 18, 19 en 20 mei kun je deelnemen aan een digitaal café over de jeugdhulp in gezinshuizen. In dit eerste café staan de bouwstenen Leefklimaat en Positie van kind en ouders centraal