Direct naar inhoud
23 August 2021

Doe mee met de evenementen tijdens de Week tegen Eenzaamheid

Stichting Join Us organiseert in de Week tegen Eenzaamheid van 30 september tot en met 7 oktober drie evenementen voor professionals en jongeren.

Zelf een event organiseren of bijwonen

Join Us, de stichting die eenzame jongeren helpt, organiseert op 1 oktober Social Friday. Op die avond kun je als professional een activiteit organiseren voor jongeren die op zoek zijn naar sociale contacten. Alles wat je nodig hebt voor je gekozen activiteit wordt aangeleverd door de organisatie.

Op 5 oktober vinden het Join Us learning event en Stronger Together plaats. Het Join Us learning programma staat in het teken van leren en ontmoeten en gaat vooraf aan Stronger Together. Het event voor professionals die willen leren wat ze kunnen bijdragen om eenzaamheid te voorkomen, te signaleren en aan te pakken.

1 oktober: Social Friday

Op vrijdag 1 oktober kun je als professional(s) een Social Friday avond organiseren en heb je de keuze uit vier activiteiten: pub quiz, game night, art games of chain reactie. Social Friday is de landelijke beweging die onderdeel is van de Week tegen Eenzaamheid en wil met de organisaties van het Social Friday event, jongeren die in een sociaal isolement zijn geraakt een ‘social boost’ geven.

Uiterlijk 15 september kun je aan de organisatie van Social Friday doorgeven welke activiteit je kiest. Die stuurt zo snel mogelijk (gratis) benodigdheden zoals spelinstructies op om de avond tot een succes te maken.

Een digitale wervingskit (social mediaposts, video’s, flyers, etc.) om jongeren te interesseren mee te doen vind je hier.

5 oktober ochtend: Join Us Learning Event

Inmiddels 170 Join Us begeleiders maken samen het verschil voor meer dan 1000 jongeren in Nederland! Wil jij één van de Join Us (online) groepen begeleiden? Meld je dan aan voor het Join Us learning event op dinsdagochtend 5 oktober 2021.

Dit ochtendprogramma is voorafgaand aan Stronger Together (op dezelfde locatie) en exclusief voor Join Us-begeleiders. Deelname is gratis. Join Us begeleiders die het ochtendprogramma volgen, hebben ook gratis toegang tot Stronger Together.

5 oktober middag: Stronger Together

Wil je als professional die met jongeren werkt meer expertise om eenzaamheid te verminderen? Kom dan op 5 oktober 2021 naar het learning event Stronger Together in Den Haag! In één middag leer je hoe je eenzaamheid kunt voorkomen, signaleren en aanpakken.

Hoe bereik je als professional deze jongeren? Wat houdt eenzaamheid in stand? Wat kan ik als organisatie doen om eenzaamheid te verminderen? Op al deze vragen krijg je antwoord.

Gastsprekers zijn onder andere Dr Gerine Lodder (ontwikkelingspsycholoog), Jan Willem van de Maat (eenzaamheidsdeskundige Movisie) en Jolanda van Gerwe (oprichtster Stichting Join Us).

Naar de website
A picture

Stronger Together wordt in samenwerking met het ministerie van VWS georganiseerd. Samenwerkende partners zijn NJI, Movisie, Argan, Sociaal Werk Nederland, Alles Oké? Supportlijn, Young Impact, NJR, @Ease, Mind Young en T-Mobile Nederland.