Direct naar inhoud
26 June 2020

Doe mee: Onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis op zorgprofessionals met cliëntcontacten

Het Trimbos Instituut doet, samen met vertegenwoordigers van beroepsverenigingen, koepels van zorgaanbieders en andere partijen, onderzoek naar de gevolgen van de coronacrisis op professionals met cliëntcontacten voor psychische hulp, zorg en ondersteuning.

Of je nu werkzaam bent voor een telefonische hulpdienst, in het sociaal domein, de eerste lijn, de ggz, de jeugdhulp, of waar dan ook; je kan (anoniem) meedoen met het onderzoek door de vragenlijst in te vullen.

Wat zijn de gevolgen van de coronacrisis voor het werk en de werkbeleving van professionals die hulp, zorg en ondersteuning geven bij psychische problemen? Is de werkdruk toegenomen of juist niet? Kun je de zorg bieden die je voor je cliënten nodig vindt? En wat doet dit met jouw eigen psychisch welbevinden? Dat zijn vragen die je kan verwachten en die het onderzoek in kaart gaat brengen.

Eerste resultaten in augustus

De resultaten van het onderzoek zijn niet alleen belangrijk voor professionals, maar zeker ook voor de aanbieders en financiers van zorg, de beroepsverenigingen, cliëntvertegenwoordigers en overheden. Vertegenwoordigers hiervan werken vanaf het begin mee aan dit onderzoek, dat in opdracht van ZonMw wordt uitgevoerd. De eerste resultaten worden begin augustus verwacht.