Direct naar inhoud
18 December 2021

E-Book ‘Gezinshuizen: toezicht en kwaliteit’

In dit e-book vind je het antwoord op vragen van beleidsmedewerkers, inkopers en contactmanagers van gemeenten over de rol van gemeenten bij de inkoop, kwaliteit en het toezicht op de gezinshuiszorg. Daarnaast krijg je verwijzingen naar diverse informatieve factsheets en brochures.

Steeds meer kinderen die niet thuis kunnen wonen, vinden een plek in een gezinshuis. Gemeenten zijn verantwoordelijk voor het organiseren van jeugdhulp in hun gemeente, en dus ook voor het inkopen van jeugdhulp bij gezinshuizen. De Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd is op haar beurt verantwoordelijk voor het toezicht op gezinshuizen.

Wat moeten contractmanagers of inkopers van gemeenten weten over toezicht op en kwaliteit van gezinshuizen? En wat kunnen gemeenten doen als ze vermoeden dat de kwaliteit van de jeugdhulp in een gezinshuis niet op orde is? Deze en meer vragen komen aan bod in dit e-book, dat is bedoeld voor beleidsmedewerkers jeugd, inkopers en contractmanagers van gemeenten.

Inhoud van het e-book:

  • Gezinshuizen: een introductie
  • Kwaliteitscriteria gezinshuizen
  • Toezicht op de kwaliteit van jeugdhulp in gezinshuizen
  • Samenspel gemeente en de Inspectie
  • Gezondheidszorg en Jeugd
  • Metatoezicht bij gezinshuizen

Meer weten, kijk op de site van Present 24x7. Of meld je aan op het online platform gezinshuizen samen sterk, een gratis platform dat zich richt op de belangenbehartiging van specifieke thema’s ten aanzien van gezinshuizen.