Direct naar inhoud
17 November 2021

Eindverslag, animatie en praatplaat over De humane jeugdhulporganisatie

De jeugdhulp zou zich meer moeten richten op de humane organisatie. En daarmee zorgen voor een duurzame relatie tussen werkgever en werknemer, en tussen jeugdhulpprofessional en cliënt. Met dit eindverslag, animatie en de praatplaat breng je in beeld wat daarvoor nodig is.

Na een uitgebreide verkenning in het veld trekt 'Jeugdhulp. Alles in het werk' de conclusie dat voor het behouden van medewerkers meer nodig is dan alleen een goed inwerkbeleid. Medewerkers willen zich gezien en gehoord voelen, en een mooi inwerkprogramma draagt daar zeker aan bij maar is tegelijkertijd maar één schakel in het geheel.

Praatplaat

De praatplaat is ontwikkeld om in één beeld te laten zien wat er nodig is om een humane jeugdhulporganisatie in te richten. Ga het gesprek aan met deze praatplaat in je hand en kijk wat er allemaal mogelijk is binnen jóuw organisatie.

Eindverslag

De projectgroep heeft een uitgebreid eindverslag geschreven met hun inzichten en aanbevelingen. Een mooi naslagwerk voor elke jeugdhulporganisatie die zich wil blijven ontwikkelen!

Goede voorbeelden

Er zijn drie jeugdhulporganisaties geselecteerd in de zoektocht naar goede voorbeelden. Zij vielen positief op door de manier waarop zij invulling geven aan het inwerken en behouden van medewerkers in hun organisatie.