Direct naar inhoud
23 September 2021

Jeugdhulp. Alles in het werk lanceert online inspiratieplek voor professionals

Ontdek alle mogelijkheden die door en voor jeugdhulpprofessionals in kaart zijn gebracht op dé online verzamelplek: www.blijfvoordejeugd.nl. Hier staan ervaringsverhalen, nuttige informatie en praktische tools over thema’s als toekomstkansen, blijven leren, verruimen van perspectief, behouden door begeleiden en leidinggeven aan professionals.

Het afgelopen halfjaar heeft de projectgroep Blijf voor de Jeugd, onderdeel van het landelijke programma ‘Jeugdhulp. Alles in het werk’, deze online inspiratieplek ontwikkeld waar je nieuws, inspiratie en tools vindt om je bijvoorbeeld te helpen een juiste invulling te geven aan het behouden van talent voor de sector bij eventuele boventalligheid in je organisatie.

De projectgroep bestaat uit actieve jeugdhulpprofessionals die zochten naar verbetering en zelf actieonderzoek hebben gedaan. De inspiratieplek www.blijfvoordejeugd.nl is één van de opbrengsten, waarin zij ook de verbinding leggen met andere relevante websites en tools.

Durf nieuwsgierig naar de ander te zijn

De uitgangspunten van www.blijfvoordejeugd.nl zijn:

  • Leer van de ervaringsverhalen van jouw jeugdhulp-collega’s
  • Bekijk de kansen in jouw regio
  • Ga direct aan de slag met interessante tools

Deze verzamelplaats draagt hier aan bij. Klariena Bouma, actief in jeugdhulp en één van de actieonderzoekers uit het project, zegt over de online inspiratieplek:

‘Durf nieuwsgierig naar de ander te zijn. Door samen te werken, met elkaar en van elkaar te leren en elkaar te inspireren, komen we veel verder!’