Direct naar inhoud
22 December 2020

Kansen voor zij-instromers zonder SKJ-registratie

Zij-instromers die een hoop werk uit handen nemen van collega’s. En tegelijkertijd aan hun eigen SKJ-registratie werken. Een project bij Jeugdbescherming west bewijst dat het kan en werkt.

Inge Kuipers van Jeugdbescherming west vertelt waarom werkgevers dit projectplan ‘Arbeidsmarktproblematiek in de jeugdzorg: alle kansen benut?’ van Jeugdzorg werkt! moeten omarmen.

Volgens Kuipers willen heel wat oud-medewerkers ‘weer terug naar de jeugdzorg’. Maar ook politiefunctionarissen zouden graag de overstap maken naar de branche. Net als werknemers met de juiste opleiding, maar een andere werkachtergrond.

‘Met deze doelgroep haal je hele interessante mensen binnen, met een boel werk- en levenservaring. Alleen vissen de meeste werkgevers uit dezelfde vijver naar dezelfde geregistreerde professionals. Omdat het zicht vaak ontbreekt, dat medewerkers zónder SKJ-registratie ook een deel van het werk kunnen doen. Bijvoorbeeld zij-instromers.’

In 2019 hield Kuipers het Kwaliteitskader jeugd tegen het licht en zag legio mogelijkheden. Het kader meldt bijvoorbeeld: in het kader van scholing en ontwikkeling kun je niet-geregistreerde professionals voor taken inzetten waarvoor je een registratie nodig hebt. Áls dat maar onder verantwoordelijkheid van een geregistreerde professional gebeurt.

Vanuit die invalshoek startte Jeugdbescherming west een eigen kweekvijver met twintig zij-instromers, verdeeld over een periode van twee jaar.

Lees heel het interview met Inge Kuipers over het projectplan en de kweekvijver op de website van Jeugdzorg werkt!.