Direct naar inhoud
26 August 2020

Sneak preview van portretserie WIJ...doorbreken de cirkel van geweld

Onder de titel 'WIJ…doorbreken de cirkel van geweld' werkt het programma Geweld hoort nergens thuis (GHNT) in 2020 samen met de Stichting Open mind aan een project om huiselijk geweld en kindermishandeling breed bespreekbaar te maken.

Het project bestaat uit een reizende binnen- en buitenexpositie die door alle 28 GHNT-regio’s ingezet kan worden binnen de regionale aanpak huiselijk geweld en kindermishandeling.

De eerste binnen- en buitenexpositie in wordt hoogstwaarschijnlijk in november 2020 in de regio Rotterdam geopend. De regio’s kunnen rondom de expositie, die meestal drie tot vier weken blijft staan, eigen activiteiten organiseren die het gesprek over huiselijk geweld en kindermishandeling aanjagen.

De 30 persoonlijke en indrukwekkende portretten die onderdeel zijn van de expositie inspireren en motiveren om niet meer weg te kijken of te verwijzen naar anderen, maar om tot actie over te gaan.

Sneak preview: Het portret van Patty

A picture

Patty werd als kind door haar vader mishandeld en kwam daarna in aanraking met eer gerelateerd geweld. Patty was getrouwd met een gewelddadige Egyptische man, geïsoleerd bij haar schoonmoeder in Egypte en kreeg vier dochters.

De situatie leek onoplosbaar, tot iemand tegen haar zei: Als je nu niet vertrekt, dan kies je er zelf voor en geef je je dochters een slecht voorbeeld. Haar dochters gaven Patty de kracht om te vluchten en de cirkel te doorbreken.