Direct naar inhoud

Gezinsvormen

Het traditionele gezin met vader en moeder is allang niet meer de norm. Steeds vaker zijn er allerlei andere typen gezinsvormen en gezinnen waarbij er meer dan twee ouders zijn. Wat betekent dit voor kinderen en hun omgeving?

Aan het woord: Simone Loonstra

"Andere gezinsvormen dan de traditionele gezinsvorm met vader en moeder vragen soms om extra aandacht voor zaken waaraan je niet direct denkt. Een goed gesprek over die aspecten is van groot belang voor het opgroeien van kinderen naar stabiele, gelukkige volwassenen. Hier is aandacht voor alle mogelijke aspecten, vragen, issues en oplossingen rond Gezinsvormen."

Vragen, opmerkingen of leerpunten met betrekking tot Gezinsvormen:

Webinar: Kleinschalig, liefdevol wonen voor kinderen met complex gedrag

‘Op weg naar 0 kinderen die niet gewoon prettig thuis wonen’. Dit stond centraal tijdens de webinar ‘Kleinschalig, liefdevol wonen voor kinderen met complex gedrag’, dat op 27 november georganiseerd werd door Parlan.

Maar liefst 140 deelnemers namen deel aan dit webinar onder leiding van Peter Dijkshoorn, landelijk ambassadeur Lerend jeugdstelsel voor het Ondersteuningsteam Zorg voor de Jeugd. Tijdens de webinar keken ze naar de mogelijkheden van kleinschalige woonvormen, óók voor kinderen met complex gedrag.