Direct naar inhoud

Terugkijken: Conferentie ‘Kansrijke Start heeft de toekomst’

Heb je het gemist? Je kan de conferentie nu terugkijken.

Op 14 juni 2021 waren ruim 750 deelnemers virtueel aanwezig tijdens de conferentie ‘Kansrijke Start heeft de toekomst’. Net als in 2019 en 2020 organiseerde VWS in samenwerking met Pharos en het College Perinatale Zorg (CPZ) een landelijke conferentie Kansrijke Start om elkaar te ontmoeten en te inspireren.

  • Onder leiding van dagvoorzitter Simone van Trier bespraken partners van de lokale coalitie Delft de opbrengsten van Kansrijke Start in een live talkshow.
  • Razende reporter Marianne van den Anker liet zien hoe de lokale coalities in Valkenswaard en Weert te werk gaan.
  • In een keynote onderbouwde Koos van der Velden (emeritus hoogleraar Public Health) de noodzaak voor het investeren in een gezonde gemeenschap en zette hij de stappen uiteen die in beleid, praktijk en onderzoek nodig zijn om een gezonde gemeenschap te realiseren.
  • In het slotgesprek sprak Simone van Trier met Rik van der Linden (wethouder Dordrecht) en Lindy van Breda Vriesman (bestuurder kraamzorg) over de weg naar een Kansrijke Start voor ieder kind in Nederland.
  • Staatssecretaris Paul Blokhuis kon helaas niet aanwezig zijn, maar heeft via een videoboodschap toch deelgenomen aan het slotgesprek.
  • In de afsluiting van de conferentie nam tekenaar Jochem Galama de kijkers mee met zijn tekening in de opbrengsten van de conferentie en 'de weg naar de toekomst'.

Inspiratiesessies

Tijdens de conferentie kregen deelnemers de mogelijkheid om diverse inspiratiesessies te volgen. Er was een breed en divers aanbod, met onder andere sessies over samenwerken binnen lokale coalities en tussen domeinen, het volgen van resultaten van Kansrijke Start, preconceptiegezondheid, vaderschap, gemeenschapsgericht werken, Nu Niet Zwanger, de campagne ‘Mamaliefde en Papaliefde is, onderzoek en nog veel meer.

Via de link hieronder kun je heel de conferentie terugkijken of één van de deelsessies.