Direct naar inhoud

Ontwikkelingen in de jeugdzorg en jeugdhulp

Wat als we altijd eerst kijken naar wat iemand kan? Wat als we meer in kansen denken en daar ook naar handelen? Wat als we bij ons handelen uitgaan van wat je zelf zou willen voor een kind dat dichtbij je staat? Welke ‘nieuwe’ ideeën heb jij en welke innovaties helpen daarbij?

Aan het woord: Gert Vos

Vraag je altijd af: “Hoe wil je dat een kind opgroeit?”

Gert Vos is sinds 2014 wethouder in het kindvriendelijke Hoogeveen en de host van deze pagina. Als wethouder richt hij zich op ‘kansen’ en ‘talenten ontwikkelen’. Sinds 2019 is Gert het boegbeeld van de Nederlandse tak van Child Friendly Cities.

De grootste opgave is kijken hoe je wilt dat een kind opgroeit. Dus niet: wat heeft dit kind? Maar: wat heeft dit kind nodig? Hoe krijgt een kind alle kansen en kan het zijn talenten ontwikkelen? Gert: "Mijn drijfveren ontleen ik aan mijn overtuiging dat elk kind alle kansen verdient om succesvol op te groeien en om zijn of haar talenten te ontwikkelen. Dat is helaas nog geen vanzelfsprekendheid. Werken aan een positief opgroei- en opvoedklimaat en talentontwikkeling is dus nodig."

Je kunt hier de publicatie lezen, met het interview met Gert.

Heb je vragen, opmerkingen of wil je iets delen? Mail dan naar Child Friendly Cities:

A picture
23 juni 2020
Inspirerende zomersessies: Drie webinars over innovatie in de zorg

De afgelopen jaren is er veel geleerd over innovaties in de jeugdhulp. Deze zomer wil Garage2020 deze lessen graag delen in een driedelige webinar-serie. Ze zullen ingaan op de inzet van design thinking ...

Lees meer